top of page

Voertegnologie vir 2050 se voedselproduksie-uitdagings


Artikel deur: Dr. Francois van de Vyver, Nasionale Tegniese Bestuurder Herkouers, Nutri Feeds


Volgens voorspellings gaan die wêreldbevolking teen die jaar 2050 die nege miljard-merk verbysteek. Die presiese getal verskil in literatuur, maar dit wissel van 9,1 tot 9,6 miljard mense (Reinhardt, 2015). Hiermee saam word voorspel dat verstedeliking gaan toeneem van die huidige 49% tot 70% in 2050. ’n Bykomende 200 miljoen ton vleisprodukte moet geproduseer word om aan die bevolkingsgroei te voldoen en teen 2050 altesaam 470 miljoen ton te lewer.


Dit is duidelik dat ’n verhoging in produksie alleen nie voldoende gaan wees om in hierdie behoefte te voorsien nie. Die uitsette vanaf plase sal met tot soveel as 70% moet styg. Daarom sal die landboubedryf tegnologie en innovasie teen ’n verhoogde tempo moet inkorporeer om doeltreffende produksie te verseker.


Die uitdaging word verder vergroot deurdat verbruikers se siening oor veeproduksie nie altyd gunstig is nie. Sienings dat veeproduksie 70% van alle grane benut en herkouers se bydrae tot die produksie van aardgasse en aardverwarming een van die grootste is, noodsaak die landbousektor om tegnologie in te span om dié aspekte om te draai. Dit raak al hoe belangriker om voedsel op ’n verantwoordelike manier te produseer.


Die vraag is hoe die landboubedryf dit gaan regkry om wel in hierdie behoefte te voorsien. Outomatisering met die oog op doeltreffendheid is een van die vernaamste oplossings.


Lees volledige artikel hier.


40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page